14 november 2023, 16:30 Moldovan Diaspora views 1357
La Minsk a avut loc o sărbătoare a prieteniei moldo-belaruse
14 november 2023, 16:30 Moldovan Diaspora views 1357

La Minsk a avut loc o sărbătoare a prieteniei moldo-belaruse

La Minsk a avut loc sărbătoarea prieteniei moldo-belaruse "Вянок сяброуства" - "Coroana prieteniei".

Gazda evenimentului a fost cunoscutul showman, maestrul de ceremonii, deținătorul titlului "Cel mai bun moderator din lume", președintele Fondului de susținere a Bisericii Ortodoxe din Moldova, deținător al Ordinului de Onoare, Pavel Duganov.

El a menționat că a găzduit acest eveniment la invitația diasporei moldovenești din Belarus și a fostului Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Belarus (2017-2021), Victor Sorocean.

În cadrul festivalului prieteniei moldo-belaruse "Вянок сяброуства" - "Coroana prieteniei" au evoluat moldovenii noștri care locuiesc la Minsk, precum și artiști belaruși.

"A fost cald, sincer, sufletește", a scris Pavel Duganov pe pagina sa de socializare, postînd un filmuleț de la eveniment.
Potrivit datelor oficiale, în Belarus locuiesc peste 5.000 de băștinași din Republica Moldova, dintre care 2.100 de cetățeni ai Republicii Moldova locuiesc permanent în Republica Belarus.

Source: noi.md

Keywords:

Minsk , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.