11 october 2012, 12:15 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 4899
11 october 2012, 12:15 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 4899

În albia rîului Prut a fost găsită o barcă de 100 de ani

Descoperire inedită în preajma satului Măcăreşti din raionul Ungheni. În albia rîului Prut a fost găsită o ambarcaţiune cioplită în lemn, informează trm.md.

Barca este de 5 metri, o lăţime de 80 de centimetri și a fost descoperită în cadrul unei inspecţii pe malul rîului Prut. În acest sens, reprezentanţii serviciului piscicol în colaborare cu Poliţia de frontieră au sesizat Agenţia Naţională Arheologică despre descoperirea unei  barci vechi din lemn.

Ajunși la faţa locului, experții au constatat că ambarcaţiunea este foarte veche şi oferă multe informaţii despre acest gen de transport. Barca va fi curăţată, conservată şi expusă la Muzeul de Etnografie din Ungheni. Aici vor veni şi cercetătorii care vor stabili exact cîţi ani are ambarcaţiunea şi pentru ce era folosită.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
345 locuitori

Rassvet este un sat din cadrul oraşului Bucovăţ, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Strășeni și la 41 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de locuitori. Satul Rassvet a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.