11 july 2012, 10:51 Moldovan Diaspora views 11653
11 july 2012, 10:51 Moldovan Diaspora views 11653

Moldovenii în topul oamenilor de afaceri din România


Foto: b1.ro 

Cinci oameni de afaceri, originari din Republica Moldova, se regăsesc în topurile celor mai bogaţi români din acest an, realizate de publicaţiile „Forbes" şi „Capital", informează MOLDNEWS.

Potrivit presei române, cel mai bogat basarabean rămîne a fi, deja de cîţiva ani, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza. Potrivit „Forbes", Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, în timp ce „Capital” estimează că fostul prim-ministru ar avea active de 84 de milioane de euro.

Familia Iavorski (Larisa şi Constantin) cu o avere de 52 de milioane de euro ocupă locul 85 în topul „Forbes Top 500 miliardari români”. Aceasta este o primă apariţie a familiei Iavorski într-un asemenea clasament. Soții Iavorski dețin holdingul Unicom, unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere, care include întreprinderi de prelucrarea lemnului și de transport pe calea ferată.

În topul milionarilor români au mai intrat Nicolae Petrov, care are o avere estimată la 20 de milioane de euro şi care ocupă locul 255 în ultimul top „Capital 300 Cei mai bogaţi români”. Omul de afaceri este fondator și acționar al companiilor Moldavian Airlines din Republica Moldova, Carpatair SA, Air Service și Carpatair Flight Training din România. Printre coproprietarii companiilor sale se numără și părintele IKEA, Ingvar Kamprad.

Valeriu Moraru şi soţia sa Violeta dezvoltă afaceri cu ape minerale și sucuri. Cei doi dețin compania Azuga Waters și pregătesc lansarea unui nou brand de răcoritoare Santiago. Averea lor este estimată la 20 de milioane de euro.

Călin Fusu potrivit „Forbes", ar avea o avere de șapte milioane de euro, ocupîndu-se de flash-commerce pe segmentul design & home decor și ecommerce. Deși s-a mutat în Bulgaria, Călin Fusu rămîne cu afacerile în România.

Keywords:

diaspora , Romania , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.