Go to section: Nature and tourism
15 september 2013, 14:37 Nature and tourism views 7105
15 september 2013, 14:37 Nature and tourism views 7105

Ploile au făcut ravagii pe tot teritoriul R. Moldova


Foto: moldpres.md

Mai multe sate şi oraşe din R. Moldova au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele 48 de ore, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în după-amiaza zilei de ieri ploile au deteriorat un sector de dig al unui iaz din oraşul Taraclia. Aici au intervenit ulterior 60 de salvatori, care au extins canalul de evacuare a apei, utilizînd două mii de saci cu nisip.

Tot în ultimele două zile, ploile abundente au dus la distrugerea a două case din Cahul şi au inundat subsolul blocului chirurgical al Spitalului raional. Lucrări de evacuare a apei din beciuri au fost efectuate şi în satele Roşu şi Tartaul de Salcie. În Roşu a fost construit un dig de protecţie din 200 de saci cu nisip, iar în Tartaul de Salcie ploaia a spălat 8 km de drum local şi a compromis 30 ha de rapiţă.

În oraşul Ceadîr-Lunga, satele Svetlîi, Chiriet-Lunga şi Cazaclia din UTA Gagauz-Yeri pompierii şi salvatorii au pompat peste 1220 de metri cubi de apă. Echipele de salvatori au intervenit şi la deblocarea a 20 de unităţi de transport, care au rămas împotmolite în noroi în urma ploilor.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe teritoriul ţării este emis Cod galben pînă duminică.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.