Go to section: Nature and tourism
10 september 2023, 16:00 Nature and tourism views 2389
Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi
10 september 2023, 16:00 Nature and tourism views 2389

Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi

Leoaica africană de la Ștefan Vodă are prieteni noi. Agricultorul și-a completat colecția de animale exotice cu încă un leu și o panteră. Felinele au fost aduse tot din Ucraina, pentru că ar fi avut parte de condiții mizere în țara vecină, spune Vasile Mereuță, care susține că celelalte două animale vor sta temporar la el.

O parte din animale au fost scoase din țara vecină, iar altele au ajuns într-o grădină zoologică dintr-o localitate din apropierea Kievului. Însă acolo, animalele ar trăi în condiții mult prea mizere, așa că unor nou-născuți îngrijitorii ucraineni încearcă să le găsească o altă casă. Leul Oscar a fost adus cînd avea aproximativ o lună. Iar de atunci este de nedespărțit de Baghira.

Totuși, nu este unica felină exotică poposită la Tudora. Vasile Mereuță susține că mai are și un pui de panteră. O cheamă Selin, notează Noi.md cu referire la tv8.

Bărbatul spune că Baghira, în acest moment, are un an și 3 luni, și i-a construit deja o volieră, cum nu s-a mai văzut în Moldova: cu podea caldă, baie, climatizor.

Fermierul susține că în cîteva săptămîni, locul va fi amenajat complet și va fi deschis și pentru vizitatori. „Le vom da voie să vină tuturor gratuit dacă vor putea să dea vreun ajutor oarecare să-l dea doar la asociație, mie nimic nu-mi trebuie, niciun leu”.

Source: noi.md

Keywords:

leu , Tudora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1418 locuitori

Vasileuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasileuţi, Mihăilenii Noi, Ştiubeieni, Moşeni, Ciubara. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1418 locuitori. Satul Vasileuți a fost îtemeiat în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.