Go to section: Nature and tourism
22 may 2021, 09:30 Nature and tourism views 3384
Spania se redeschide, din 7 iunie, pentru turiștii din afara UE
22 may 2021, 09:30 Nature and tourism views 3384

Spania se redeschide, din 7 iunie, pentru turiștii din afara UE

Spania le va permite cetățenilor din afara Uniunii Europene, inclusiv din Republica Moldova, care au fost vaccinați împotriva COVID-19 să călătorească în țară începînd cu 7 iunie, a declarat vineri premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters.

Noua regulă se va aplica călătorilor vaccinați, indiferent de țara lor de origine, cu precădere celor din Statele Unite, a declarat Pedro Sanchez în cadrul tîrgul internațional de turism FITUR din Madrid. Anunțul vine la o zi după ce Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu privire la certificatul digital de vaccinare. Pedro Sanchez a declarat că relansarea turismului va fi principalul motor al redresării economice a Spaniei.

De asemenea, începînd cu 24 mai, Spania le va permite turiștilor din afara UE, care vin din țări cu risc scăzut de infectare cu SARS-CoV-2 să călătorească fără să prezinte un test PCR negativ. Marea Britanie, țara care aduce cei mai mulți turiști străini Spaniei, va fi inclusă pe listă, precum și Australia, Noua Zeelandă și Israel.

„Sînt bineveniți, mai mult decît bineveniți, fără restricții și fără controale medicale”, a declarat Pedro Sanchez.

Starea de urgență a expirat la începutul acestei luni în Spania, iar Sanchez a declarat că noile regule de călătorie va face ca numărul turiștilor străini să ajungă la 70% din nivelurile pre-pandemice pînă la sfîrșitul anului. În această vară, el a estimat că numărul turiștilor ar putea atinge 30% -40% din cifrele din 2019. Numărul celor care au vizitat Spania a scăzut cu peste 80% în 2020, din cauza restricțiilor COVID-19.

Source: noi.md

Keywords:

Spania , turism , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.