Go to section: Nature and tourism
10 january 2016, 14:45 Rives views 5269
Scurgere de combustibil în apele Prutului
10 january 2016, 14:45 Rives views 5269

Scurgere de combustibil în apele Prutului

O pată de combustibil cu suprafaţa de 12 metri pătrați a fost depistată în râul Prut. Serviciul pentru situaţii excepţionale a fost alertat pentru o intervenție în localitatea Giurgiulești, raionul Cahul. Pata a apărut în Portul Internațional Giurgiulești, în timpul alimentării unei nave, având loc o scurgere de combustibil în apele Prutului, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pata se întindea între mal și peretele lateral al unei barje, ceea ce a făcut dificilă intervenţia. Echipele operative, împreună cu angajații portului, au adunat combustibilul cu lavete absorbante speciale.

Acțiunea a durat mai mult de o oră. Combustibilul nu s-a extins pe o suprafață mai mare, evitându-se contaminarea apei, florei și faunei din regiune.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Prut , combustibil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.