Go to section: Nature and tourism
01 december 2014, 12:51 Nature and tourism views 8524
01 december 2014, 12:51 Nature and tourism views 8524

Mănăstirea Suruceni găzduiește moaştele sfinţilor


Foto: moldovenii.md

55 de părticele din moaştele sfinţilor şi o părticică de lemn din crucea pe care a fost răstignit Hristos au fost aduse la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Suruceni, din raionul Ialoveni, transmite IPN cu referire la o informaţie a Mitropoliei Moldovei.

Racla conţine părticele din moaştele sfinţilor Apostol Marcu, Grigorie Teologul, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur, Marea Muceniţă Ecaterina. Dar şi părticele din moaştele sfinţilor Cuvioasa Muceniţă Epistimia, Muceniţă Parascheva, Împărăteasa Elena, Sfîntul Ierarh Tarasie Patriarhul Constantinopolului şi alţii.

Obştea mănăstirii a mai primit şi părticele ale sfinţilor din catacombele romane. Sfinţeniile se vor afla în permanenţă la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Suruceni. La mănăstire se mai află spre închinare părticele din moaştele sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, precum şi racla cu mîna dreaptă a Sfîntului Antipa de la Calapodeşti.

Source: ipn.md

Keywords:

manastire , religie , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.