Go to section: Cinema
13 september 2023, 16:00 Cinema views 1230
Filmul regizorului Dumitru Grosei a obținut premiul mare la un festival internațional
13 september 2023, 16:00 Cinema views 1230

Filmul regizorului Dumitru Grosei a obținut premiul mare la un festival internațional

Filmul Dante Café, regizat de Dumitru Grosei, a cîștigat Golden Screen Award, trofeul celei de a 13-a ediții a International Haiku Amateur Little Film Festival 2023, desfășurat în orașul Kerala, India, transmite Moldpres.

Dante Café este un scurtmetraj experimental cu durata de 2 minute și 26 de secunde, produs în Republica Moldova, în 2018, de Alternative Cinema și regizat de Dumitru Grosei.

Juriul Festivalului și-a motivat acordarea premiului prin faptul că „autorul folosește într-o manieră inovatoare montajul imaginii și mixajul de sunet, pentru a surprinde un eveniment simplu, filmat cu o cameră stabilă”. „Acest film evocă idei complexe despre viață și moarte, transpuse într-un mediu cinematografic”, a explicat juriul.

Tot în cadrul aceluiași festival, un alt film al regizorului Dumitru Grosei, „Scrisoare de pe frontul de est”, lansat anul acesta, a cîștigat Runner Up Award, care este, de fapt, premiul II.

Atît pelicula Dante Café, cît și filmul „Scrisoare de pe frontul de est”, au mai fost selectate anterior și la alte festivaluri din SUA, Franța, Germania și Armenia.

Source: noi.md

Keywords:

film , regizor , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
141 locuitori

Moleşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 16 km de orașul Glodeni şi la 191 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 141 de oameni. Satul Molești a fost întemeiat în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.