REŢETA ZILEI: Carne de porc împănată cu legume şi înăbuşită
Mod de preparare:
Carnea se spală, se usucă şi se curăţă de pieliţe şi tendoane. De-a lungul fibrelor se fac tăieturi şi se împănează cu legume (morcovi, pătrunjel şi usturoi), tăiate druguleţi. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se prăjeşte într-un ceaun cu untură pînă se rumeneşte. Ceapa, rădăcinile şi ardeii se taie măşcat, se prăjesc împreună cu carnea. Se adaugă apă sau bulion (2/3 de la volumul cărnii), pastă de roşii, se sărează. Se înăbuşă cu capac la foc încet pînă este gata. Se prepară un sos din zeama care s-a format la înăbuşirea cărnii.
Prepararea sosului:
Varianta 1: Se scot din ceaun legumele înăbuşite şi se mărunţesc în blender sau se dau prin sită, se adaugă făina prăjită şi diluată cu bulion, vinul fiert şi zeama lăsată de carne. Se fierbe pînă scade.
Varianta 2: Ciupercile se taie şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi mici, se toarnă vin alb sec, se amestecă şi se încălzeşte, apoi se adaugă sosul preparat ca în varianta 1 şi se fierbe 5-10 minute. La urmă se adaugă unt şi verdeaţă.
Carnea se serveşte tăiată felii, de-a curmezişul. Sosul fierbinte se serveşte separat.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- ½ rădăcină de țelină,
- 3-4 cepe,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 2 ardei graşi,
- 3 linguri ulei sau untură topită,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1 lingură pastă de roşii sau 2-3 roşii,
- 1 lingură unt,
- 6-8 ciuperci proaspete (mînătărci sau shampignons),
- ¼ pahar vin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Пифагор первым принес вегетарианство на Запад
- Остатки древних цивилизаций: шлифованные горы со следами машинной обработки (+Фото)
- В деревне счастье даётся бесплатно
- Даже минимальные дозы алкоголя оказались опасны для здоровья
- 10 интересных фактов про Молдову (Видео)
- Эти продукты очищают организм лучше любых лекарств
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1622
- Populația:
- 1650 locuitori
Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.
Comments
(0)