Go to section: Culture
21 december 2016, 16:25 Culture views 4034
Laureații premiilor anuale ale Ministerului Culturii
21 december 2016, 16:25 Culture views 4034

Laureații premiilor anuale ale Ministerului Culturii

Ministerul Culturii și-a desemnat laureații premiilor anuale, acordate pentru cele mai reprezentative creații în domeniile literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, cinematografiei, artelor plastice, biblioteconomiei, restaurării, conservării patrimoniului cultural și al muzeografiei, dar și al managementului în domeniul culturii în anul 2016.

Astfel, premiul „Valeriu Cupcea" în domeniul artei teatrale i-a fost acordat actorului și regizorului Teatrului Național „Mihai Eminescu" Alexandru Cozub, pentru montarea scenică a piesei „Casa mare" de Ion Druță. La fel, de acest premiu s-a învrednicit și regizorul, directorul Teatrului „De pe strada Trandafirilor", Iurie Harmelin.

Premiul „Constantin Stere" în domeniul literaturii a ajuns la scriitorul Mihai Cimpoi și poetul Iulian Filip. Dirijorul Orchestrei de muzică populară „Folclor", Petre Neamțu, și instrumentistul Alex Calancea au obținut premiul „Gavriil Muzicescu".

Elena Karacențeva, pentru realizările din domeniul artelor grafice, a obținut premiul „Mihai Grecu". Regizorul Valeriu Jereghi s-a învrednicit de premiul „Emil Loteanu" pentru întreaga activitate artistică și crearea Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Premiul „Petru Leonardi" în domeniul coregrafiei (balet) a fost acordat prim-balerinei Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", Anastasia Homițcaia.

Premii naționale au primit și alte persoane și instituții care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii moldovenești.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.