Go to section: History
04 september 2012, 09:44 History views 5525
04 september 2012, 09:44 History views 5525

Descoperire fără precedent în Siberia: Un mamut extrem de bine conservat


Foto: abcnews.go.com 

O descoperire fără precedent a fost făcută în Siberia. Oamenii de ştiinţă au găsit un mamut extrem de bine conservat într-o stînă îngheţată. Atît de bine conservat încît tălpile de culoare roz ale lui Yuka - aşa cum a fost numit animalul preistoric de cercetători - şi blana de culoare blondă se disting foarte bine, scrie LiveScience.

Se crede că animalul avea 3-4 ani atunci cînd a fost ucis de leii preistorici. De-atunci a stat mai bine de 10.000 de ani într-un „mormînt“ de gheaţă.

„Avem deja dovezi ale unei lupte pe viaţă şi pe moarte între Yuka şi un prădător din vîrful lanţului trofic, probabil un leu“, a spus profesorul Daniel Fisher de la Universitatea din Michigan.

 

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
81 locuitori

Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.