Go to section: History
23 april 2014, 14:55 History views 11810
Expoziție de atribute bisericești la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (VIDEO)
Photo: noi.md
23 april 2014, 14:55 History views 11810

Expoziție de atribute bisericești la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (VIDEO)

Atribute bisericești vechi, ouă pascale și alte elemente asociate cu tradițiile de Paști pot fi văzute la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Aici s-a deschis o expoziție aniversară tradițională „A treia zi de Paști", care se desfășoară deja al doisprezecelea an consecutiv.

La expoziție au fost expuse relicve religioase din patru sate din raioanele Ialoveni și Criuleni: cărți religioase, icoane, obiecte de cult, cruci și chiar o cristelniță datată cu începutul secolului al 19-lea. Printre exponate se numără peste 150 de ouă încondeiate, realizate de meșteri în atelierul de încondeiere a ouălor din cadrul muzeului. Aici mai pot fi admirate lucrări ale copiilor, create cu sprijinul entuziaștilor Asociației „Filocalia" și Centrul Educației Estetice „Lăstărel".

La ceremonia de deschidere a expoziției a evoluat ansamblul „Băștinașii", care a conferit evenimentului o deosebită atmosferă de sărbătoare.

Expoziția va fi deschisă pînă pe 11 mai.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.