Tulgara Svetlana

Tulgara Svetlana  ̶  actriţă.

S-a născut în anul 1962 în oraşul Orhei, Republica Moldova. A absolvit, Facultatea Teatrală a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1983. A fost angajată la teatrul „Luceafărul”, unde joacă cu preponderenţă roluri lirice. Pe parcursul anilor 1983-1989 s-a filmat în cîteva pelicule la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 ‒ Tudoriţa,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ Ecaterina,
Vînt sălbatic”, coproducţie „Moldova-film” şi Iugoslavia, 1986 ‒ rol,
Deţinutul misterios”, 1986 ‒ rol episodic,
„Bucurii pămînteşti”, 1988 ‒ rol episodic,
„În doi pe muchia timpului”, 1989 ‒ rol central.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Victorovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Citeşte mai departe