Tulgara Svetlana

Tulgara Svetlana  ̶  actriţă.

S-a născut în anul 1962 în oraşul Orhei, Republica Moldova. A absolvit, Facultatea Teatrală a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1983. A fost angajată la teatrul „Luceafărul”, unde joacă cu preponderenţă roluri lirice. Pe parcursul anilor 1983-1989 s-a filmat în cîteva pelicule la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 ‒ Tudoriţa,
Fii fericită, Iulia!”, 1983 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ Ecaterina,
Vînt sălbatic”, coproducţie „Moldova-film” şi Iugoslavia, 1986 ‒ rol,
Deţinutul misterios”, 1986 ‒ rol episodic,
„Bucurii pămînteşti”, 1988 ‒ rol episodic,
„În doi pe muchia timpului”, 1989 ‒ rol central.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Norocului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Citeşte mai departe