Receanu Adrian

Adrian Receanu este unul dintre cei mai talentați și cunoscuți clarinetiști din Moldova. S-a născut în orăşelul Glodeni, Republica Moldova.

La vîrsta de 12 ani a început să studieze clarinetul la Şcoala de muzică din satul natal cu profesorul Gheorghe Burcă. A absolvit Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chișinău, clasa clarinet. După absolvire şi-a continuat studiile în Franţa, la Conservatorul Naţional Regional din Boulogne – Billancourt absolvindu-l cu merite deosebite.

În prezent, Adrian Receanu studiază Aranjamentul, Orchestraţia şi Compoziţia la o şcoală specializată din Paris. În acelaşi timp ia parte la diverse proiecte muzicale internaționale și participă la concursuri și festivaluri mondiale.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Clişcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
177 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.24 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.20 km și este situat la 12 km de oraşul Sîngerei, şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Localitatea Clișcăuți a fost întemeiată în anul 1905.

Citeşte mai departe