Receanu Adrian

Adrian Receanu este unul dintre cei mai talentați și cunoscuți clarinetiști din Moldova. S-a născut în orăşelul Glodeni, Republica Moldova.

La vîrsta de 12 ani a început să studieze clarinetul la Şcoala de muzică din satul natal cu profesorul Gheorghe Burcă. A absolvit Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chișinău, clasa clarinet. După absolvire şi-a continuat studiile în Franţa, la Conservatorul Naţional Regional din Boulogne – Billancourt absolvindu-l cu merite deosebite.

În prezent, Adrian Receanu studiază Aranjamentul, Orchestraţia şi Compoziţia la o şcoală specializată din Paris. În acelaşi timp ia parte la diverse proiecte muzicale internaționale și participă la concursuri și festivaluri mondiale.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chirileni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Citeşte mai departe