Robu Galina

Robu Galina – pictor de animaţie.

S-a născut la 17 noiembrie 1965 în satul Starîi Bernculi, raionul Tula, regiunea Kemerovo, Rusia. A absolvit Facultatea de Arhitectură a Institutului Politehnic de la Chișinău în anul 1978. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” din anul 1980 pînă în 1991.

Filmografia:
„Mărţişor – sărbătoarea primăverii”, 1980,
„Guguţă − căpitan de corabie” 1981,
„Viforul negru”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătrînul și copacul”, 1982,
„Сiuboţele pentru cocostîrc”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Povestea etajului zece” 1986,
Perpetuum mobile” ,1991,  regizor în colaborare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hănăseni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Citeşte mai departe