Artiomenco Ana

Ana Artiomenco - economist, manager a producţiei cinematografice, membră a Uniunii Cineaștilor din Moldova.

S-a născut la 14 noiembrie 1958 în satul Pervomaisc, raionul Sofievca, regiunea Dnepropetrovsk Ucraina. A absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Chișinău (1979).

Soțul Anei, Boris Conunov, este regizor de filme artistice la studioul "Moldova-film".

Activitatea de muncă Ana Artiomenco și-a început-o la Studioul Cinematografic "Moldova-film" în anul 1979 în calitate de economist superior la Secţia de planificare a producerii filmice. După reorganizarea producerii filmice a Studioului în Asociaţii de Creaţie, deţine funcţia de director adjunct al Asociaţiei de Creaţie "Arta" (1991), unde a activat pîna la dizolvarea acestei subdiviziuni. În timpul activităţii sale la Asociaţia de Creaţie "Arta" a luat parte la crearea mai multor pelicule artistice de lung metraj.

Filmografia:

"Strada felinarelor stinse" (1991) – film artistic de lung metraj,
"Jocul de-a moartea sau Străinul" – film artistic de lung metraj (1991),
"Sînt oare vinovată?"- film artistic de lung metraj (1992),
"Unde fugi, maestre ?" (1992) ş. a.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Halahora de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Citeşte mai departe