Diordienco Oleg

Oleg Diordienco ‒ operator.

Născut la 22 iulie 1954 în comuna Chiţcani, raionul Slobozia, Republica Moldova. În anul 1980 a absolvit Facultatea de Operatori la VGIK. Pe parcursul anilor 1980-1992 a activat la Studioul Cinematografic „Moldova-film", la secţia de filme documentare. Din anul 1993 a început să lucreze la Televiziunea Naţională. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia

„Moldova-film":

„Dreptul de a fi lider", 1980, documentar,
„A doua naştere", 1980, documentar,
„În numele viitorului", 1981, documentar,
„Toamna grădinii de zarzavat din Moldova", 1981, documentar,
„În seara aceasta", 1981, documentar,
„Găgăuzii", 1982, documentar,
„Picătura bunătăţii noastre", 1982, documentar,
„Puşkin în Moldova", 1982, documentar,
„Disciplina-i unică pentru toţi", 1983, documentar,
„Vînătoarea în Moldova", 1982, documentar,
„Jumătate de împărăţie pentru un cal", 1983, documentar,
„Uniţi prin fotbal", 1983, documentar,
„Un mic serviciu", 1984, artistic în colaborare,
„Grigore Grigoriu", 1985, documentar,
„Vine sărbătoarea", 1985, documentar,
„Atenţie, capcană!", 1985, documentar,
„Plecaţi în nemurire", 1985, documentar,
„La şcoală de la şase ani", 1987, documentar,
„Moldova – 87", 1987, documentar,
„Năpasta", 1988, documentar,
„Trepte pe orizontală", 1988, documentar,
„Aici e casa noastră", 1989, documentar,
„Terra", 1991, documentar,
„Organizarea lucrărilor în livadă", 1989, social,
„Intensificarea grădinăritului", 1990, social.

Revista satirică televizată „Usturici":

„Cine e acolo?", № 28, 1981,
„Telefonul defectat", № 48, 1984.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohrebea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Citeşte mai departe