Burlacenco Vladimir

Vladimir Burlacenco ‒ operator.

Născut la 24 noiembrie 1948 în oraşul Cosău, regiunea Ivano-Francovsc, Ucraina. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1980. Pe parcursul anilor 1975-2000 a activat la studioul „Moldova-film", filmînd pelicule de diferite genuri. A predat disciplina „Măiestria operatorului" la Academia Internaţională de Drept Economic şi Arte Audiovizuale de la Chişinău. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2000, la Chişinău.

Filmografia:

„Iar pe urmă a plouat", 1978, artistic, scurtmetraj,
„Pentru a reveni", 1980, documentar,
„Ziua propagandistului", 1982, documentar,
„Bariera incompatibilităţii", 1983, documentar,
„Fîntînarii", l983, documentar,
„Arsuri de trai", l983, social,
„Microsporia" 1984, social,
„Sub cerul frăţiei", 1984, documentar,
„Vă voi aştepta", 1984, documentar,
„Păcat că n-aţi fost cu noi", l985, documentar ‒ scenariul şi regia, în colaborare,
„Moldova pe meridianele lunii", 1989, documentar ‒ în colaborare,
„Goliciunea", l989, documentar,
„Tatarbunar", l984, documentar,
„Moldova turistică", 1988, documentar,
„Tălăncuţa", l986, documentar,
„A fost apă", 1987, documentar,
„Mihai Eminescu", 1989, documentar,
„Of, sărmana turturică", 1978, documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiriet-Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe