Fedov David

Fedov David Grigore − compozitor. Maestru Emerit al Artei din RSSM (1966).
A absolvit Conservatorul din Chișinău, clasa profesorului L. S. Gurov (compoziţie − 1952). Pentru coloana sonoră la filmul „Balada haiducească” a obţinut premiul II la Festivalul Unional de Film de la Kiev (1959).

Filmografia:

Balada haiducească” (1958),

Cîntec de leagăn” (1959),

„La marginea oraşului” (1960),

„Leacuri amare” (1962),

„Mariţa” (1972) – film în desen animat

„Puiul de barză Chici” (1973) – film în desen animat.

 



Settlements of Moldova and Diaspora

Hansca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Read more