Fedov David

Fedov David Grigore − compozitor. Maestru Emerit al Artei din RSSM (1966).
A absolvit Conservatorul din Chișinău, clasa profesorului L. S. Gurov (compoziţie − 1952). Pentru coloana sonoră la filmul „Balada haiducească” a obţinut premiul II la Festivalul Unional de Film de la Kiev (1959).

Filmografia:

Balada haiducească” (1958),

Cîntec de leagăn” (1959),

„La marginea oraşului” (1960),

„Leacuri amare” (1962),

„Mariţa” (1972) – film în desen animat

„Puiul de barză Chici” (1973) – film în desen animat.

 



Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăluceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Citeşte mai departe