Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2011, 09:52 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5097
21 noiembrie 2011, 09:52 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5097

Un concurs intelectual la Donduşeni

La liceul „A. Puşkin” din oraşul Donduşeni a avut loc un concurs intelectual organizat de elevii clasei a 9-a împreună cu învăţătoarea de limbă engleză Dorina Railean. La el a fost invitată administraţia şi întreg colectivul profesoral. Tema concursului a fost „Ziua gratitudinii”, care, potrivit tradiţiei, este marcată în ţările, vorbitoare de limbă engleză, în a patra zi de joi a lunii noiembrie.

Elevii au fost împărţiţi în două echipe „Pelerinii” şi „Indienii americani”. Concursul a început cu salutul echipelor, după care au fost îndeplinite însărcinările puse în faţa fiecărui membru al echipelor. La ecran a fost demonstrată istoria apariţiei sărbătorii „Ziua gratitudinii”, după care elevii au răspuns la întrebări, privitor la sărbătoarea nominalizată. Concursul s-a desfășurat în limba engleză. Concursul a fost jurizat de colegii din clasele superioare.

Participanţii la concurs sînt de părerea, că această măsură a îmbogăţit cunoştinţele elevilor privitor la limbaj, cultură, tradiţii, sărbători în ţările vorbitoare de limbă engleză.      

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.