Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2014, 11:21 views 10732
Un festival al artei medievale a avut loc la Chişinău
Foto: prime.md
11 august 2014, 11:21 views 10732

Un festival al artei medievale a avut loc la Chişinău

Vizitatorii au fost martorii unui adevărat concurs al arcaşilor, ca pe timpul lui Robin Hood. Toţi doritorii au avut ocazia să devină pentru puţin timp cavaleri medievali.

Cei pasionaţi de evul mediu au fost plăcut surprinşi de programul festivalului. Unii au primit lecţii gratuite de tragere.

Copiii erau în rînd cu maturii atunci cînd era vorba de arta mînuirii unei săbii. Cei care preferă distracţii mai paşnice au primit primele lecţii în răsucirea lanţurilor aprinse.

Vizitatorii au fost serviţi cu cvas pregătit după nişte reţete vechi. Pentru ca nimeni să nu plece cu mîinile goale, a fost organizat un iarmaroc al confecţiilor din lemn.

Asemenea festivaluri sunt organizate sistematic pe teritoriul muzeului Zemstvei din Chişinău.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

arta , Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.