20 octombrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3935
Să inspiri și… să nu mai expiri
20 octombrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3935

Să inspiri și… să nu mai expiri

Poluarea aerului este una dintre problemele acute ale Chișinăului și a unui șir de alte orașe mari din Moldova. Cercetările denotă că din acest motiv speranța de viață a cetățenilor noștri se reduce, orientativ, cu cinci ani. Unde mai pui, că Moldova face parte din țările în care anual la 100 mii de locuitori revin peste 200 decese.

Statistica îndărătnică

La începutul lunii septembrie, 2020 Agenția europeană de mediu (ЕАОС) a publicat rezultatele raportului anual care reflectă statistica poluării aerului și urmările iminente. În document se menționează, că anume pandemia COVID-19 a atras atenția specialiștilor la factorii care afectează sănătatea mediului ambiant.

Din raport rezultă, că în Europa poluarea aerului a cauzat 13% dintre decese. Deutsche Welle comunică: că an de an poluarea mediului devine cauza morții a peste 400 mii de cetățeni, locuitori ai țărilor UE. Și pandemia coronavirusului a demonstrat gradul de vulnerabilitate a populației europene. Cel mai mare risc de a deveni victimele poluării mediului îi paște pe copii și oamenii în etate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

aer , poluare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4165 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vălcineţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4165 de oameni. Satul Vălcineț a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.