20 october 2020, 16:00 Moldovan reality views 3928
Să inspiri și… să nu mai expiri
20 october 2020, 16:00 Moldovan reality views 3928

Să inspiri și… să nu mai expiri

Poluarea aerului este una dintre problemele acute ale Chișinăului și a unui șir de alte orașe mari din Moldova. Cercetările denotă că din acest motiv speranța de viață a cetățenilor noștri se reduce, orientativ, cu cinci ani. Unde mai pui, că Moldova face parte din țările în care anual la 100 mii de locuitori revin peste 200 decese.

Statistica îndărătnică

La începutul lunii septembrie, 2020 Agenția europeană de mediu (ЕАОС) a publicat rezultatele raportului anual care reflectă statistica poluării aerului și urmările iminente. În document se menționează, că anume pandemia COVID-19 a atras atenția specialiștilor la factorii care afectează sănătatea mediului ambiant.

Din raport rezultă, că în Europa poluarea aerului a cauzat 13% dintre decese. Deutsche Welle comunică: că an de an poluarea mediului devine cauza morții a peste 400 mii de cetățeni, locuitori ai țărilor UE. Și pandemia coronavirusului a demonstrat gradul de vulnerabilitate a populației europene. Cel mai mare risc de a deveni victimele poluării mediului îi paște pe copii și oamenii în etate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

aer , poluare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
798 locuitori

Sevirova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca și Sevirova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Sevirova a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.