Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 octombrie 2012, 15:28 views 9483
29 octombrie 2012, 15:28 views 9483

Chirtoacă justifică construirea unui mauzoleu-necropolă în centrul Chișinăului

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, încearcă să justifice necesitatea edificării unei necropole pentru cei bogați în scuarul de la Kentford.  În susținerea dorinței sale Chirtoacă invocă Catedrala Notre-Dame de Paris, Catedrala Saint-Michel din Bruxelles sau oricare alta din lume, care în viziunea lui sînt  mai întîi de toate necropole.

Amintim că recent, jurnaliștii ziarului „Timpul” au efectuat  o investigație demonstrînd că „biserica privată”, care urmează să fie construită în scuarul centrului de afaceri „Kentford”, în realitate se preconizează a fi un cimitir de lux, o necropolă pentru milionari.

Potrivit schiţei de proiect, la demisol urmează să fie amplasate 36 de cavouri familiale, cu o capacitate de 12 persoane, în total „biserica privată” avînd o capacitate de înhumare a 432 de persoane. Aceste cavouri familiale ar urma să fie destinate oamenilor bogaţi din Chișinău. Potrivit investigaţiilor efectuate de „Timpul”, preţul pentru înhumarea unei persoane ar constitui în jur de 10 mii EURO. Prin urmare, preţul integral al unui cavou ar varia între 120.000 și 150.000 EURO. În total, „investiţia” ar urma să aducă un profit imediat între 4 și 5 milioane EURO, scrie publicația.

Investigația în întregime o puteți citi aici.

 

Sursa Video: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , Chisinau , localitati

Comentarii

 (1)
  • #1 svetangel Răspunde Citează selecţia
    1. Усыпальница явно спроектирована без учета церковного канона. По канону покойники должны лежать ногами на восток, а на проекте склепы расположены по кругу.
    2. Есть более подходящее место для строительства - это парк напротив фабрики "Зориле", там когда-то было уже кладбище и там можно строить некрополь, потому что ни подо что другое эта земля не годится.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.