Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2012, 15:38 views 5206
21 septembrie 2012, 15:38 views 5206

Festivalul Velo Hora 2012 va avea loc la Chișinău

Velo Hora, care a ajuns la a 4-a ediţie, a devenit festival. Organizatorii susţin că anul acesta au fost pregătite mai multe surprize pentru ca acest eveniment să fie unul cu adevărat pentru întreaga familie, transmite News-Moldova. Copiii vor putea participa la concursuri – desen pe asfalt şi starturi vesele cu triciclete. Pentru prima dată, va avea loc şi un Velo Yard Sale, unde toţi doritorii vor putea procura accesorii pentru biciclete. În Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi montat şi un bazin cu 7 tone de apă.

Participanţii şi invitaţii vor aduce cu ei diferite piese de bicicletă, iar pe final de festival va fi creată o bicicletă care va fi donată unei case de copii.

Tot în premieră va fi vernisată o expoziţie de biciclete şi piese – Velo Garage. Cursa de biciclete, care se organizează tradiţional, va cuprinde 20 de km prin tot oraşul. Traseul nu diferă de anii trecuţi. Una dintre condiţiile organizatorilor este că minorii pînă la 14 ani nu pot participa la cursă fără a fi însoţiţi de adulţi.

Înregistrarea participanţilor începe la ora 09.00, cursa va demara la ora 12.00, iar concertul va începe la ora 14.00, transmite Info-Prim Neo.

Cuvinte cheie:

Moldova , moldovenii , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.