21 september 2012, 15:38 views 5170
21 september 2012, 15:38 views 5170

Festivalul Velo Hora 2012 va avea loc la Chișinău

Velo Hora, care a ajuns la a 4-a ediţie, a devenit festival. Organizatorii susţin că anul acesta au fost pregătite mai multe surprize pentru ca acest eveniment să fie unul cu adevărat pentru întreaga familie, transmite News-Moldova. Copiii vor putea participa la concursuri – desen pe asfalt şi starturi vesele cu triciclete. Pentru prima dată, va avea loc şi un Velo Yard Sale, unde toţi doritorii vor putea procura accesorii pentru biciclete. În Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi montat şi un bazin cu 7 tone de apă.

Participanţii şi invitaţii vor aduce cu ei diferite piese de bicicletă, iar pe final de festival va fi creată o bicicletă care va fi donată unei case de copii.

Tot în premieră va fi vernisată o expoziţie de biciclete şi piese – Velo Garage. Cursa de biciclete, care se organizează tradiţional, va cuprinde 20 de km prin tot oraşul. Traseul nu diferă de anii trecuţi. Una dintre condiţiile organizatorilor este că minorii pînă la 14 ani nu pot participa la cursă fără a fi însoţiţi de adulţi.

Înregistrarea participanţilor începe la ora 09.00, cursa va demara la ora 12.00, iar concertul va începe la ora 14.00, transmite Info-Prim Neo.

Keywords:

Moldova , moldovenii , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.