Mergi spre compartimentul: Teatrul
09 martie 2016, 16:21 Teatrul views 9146
Turneul MI(N)ORITY la Bălţi, Cahul, Soroca şi Comrat
09 martie 2016, 16:21 Teatrul views 9146

Turneul MI(N)ORITY la Bălţi, Cahul, Soroca şi Comrat

Ambasada Germană vă invită la reprezentaţiile spectacolului-document „MI(N)ORITY" din cadrul turneului care va avea loc în această lună. Turneul va începe pe data de 14 martie cu reprezentaţia de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" din Bălţi. Pe data de 16 martie trupa de artişti se va afla la Cahul (Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu"), pe data de 21 martie spectacolul va putea fi văzut la Soroca (Teatrul "Veniamin Apostol") iar la sfârşitul lunii martie la Comrat.

Piesa de teatru realizată de dramaturgul Mariana Starciuc şi regizorul Veaceslav Sambriş, abordează diversitatea culturală şi lingvistică a Republicii Moldova, prezintă diferite grupuri şi minorităţi, arătând totodată cum funcţionează diversitatea, dar şi când pot apărea conflicte şi cum ar putea fi soluţionate acestea. Premiera spectacolului-document „MI(N)ORITY" a avut loc pe data de 5 noiembrie 2015 în incinta Tipografiei 5 din Chişinău.

Spectacolul-document face parte din şirul de evenimente demarate de către ambasadă pe parcursul anului trecut sub motto-ul "Să creăm diversitatea împreună ".

Reprezentaţiile vor începe la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Sursa: www.chisinau.diplo.de

Cuvinte cheie:

spectacol , teatru , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.