20 septembrie 2015, 11:50 Sănătate views 14994
20 septembrie 2015, 11:50 Sănătate views 14994

Noi date arată că OMG-urile pot provoca cancer


Foto: wellnessuncovered.com 

În urma publicării unui studiu care concluzionează că produsele modificate genetic pot cauza cancer, activiștii au solicitat Comisiei Europene să suspende imediat cultivarea plantelor modificate genetic, relatează Euronews.

La Bruxelles se discută aprins pe tema culturilor agricole modificate genetic, după ce a devenit cunoscut faptul că la șobolanii hrăniți cu asemenea cereale cercetătorii au depistat tumori canceroase.

"Cînd companiile au susținut că nu există nici un risc, au mințit cetățenii, au ascuns adevărul. Acum, există îndoieli cu privire la independența agenției pentru controlul calității alimentelor. Este necesar să se facă o nouă examinare a produselor ingineriei genetice, avînd în vedere noile date și asigurîndu-se că acestea nu prezintă riscuri pentru sănătate ", - a declarat activistul francez Jose Beauvais, eurodeputat din partea Partidului Verde.

Într-o declarație oficială J. Beauvais a cerut sistarea imediată a cultivării culturilor modificate genetic.

Comisia Europeană a promis să studieze cu atenție rezultatele studiului.

"În cazul în care se dovedește că datele publicate au o bază științifică și aduc ceva nou pentru știință, Comisia Europeană va lua măsurile adecvate", - a declarat reprezentantul oficial. 

Cuvinte cheie:

cancer , alimentatie , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.