20 september 2015, 11:50 Health views 15006
20 september 2015, 11:50 Health views 15006

Noi date arată că OMG-urile pot provoca cancer


Foto: wellnessuncovered.com 

În urma publicării unui studiu care concluzionează că produsele modificate genetic pot cauza cancer, activiștii au solicitat Comisiei Europene să suspende imediat cultivarea plantelor modificate genetic, relatează Euronews.

La Bruxelles se discută aprins pe tema culturilor agricole modificate genetic, după ce a devenit cunoscut faptul că la șobolanii hrăniți cu asemenea cereale cercetătorii au depistat tumori canceroase.

"Cînd companiile au susținut că nu există nici un risc, au mințit cetățenii, au ascuns adevărul. Acum, există îndoieli cu privire la independența agenției pentru controlul calității alimentelor. Este necesar să se facă o nouă examinare a produselor ingineriei genetice, avînd în vedere noile date și asigurîndu-se că acestea nu prezintă riscuri pentru sănătate ", - a declarat activistul francez Jose Beauvais, eurodeputat din partea Partidului Verde.

Într-o declarație oficială J. Beauvais a cerut sistarea imediată a cultivării culturilor modificate genetic.

Comisia Europeană a promis să studieze cu atenție rezultatele studiului.

"În cazul în care se dovedește că datele publicate au o bază științifică și aduc ceva nou pentru știință, Comisia Europeană va lua măsurile adecvate", - a declarat reprezentantul oficial. 

Keywords:

cancer , alimentatie , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
233 locuitori

Bogdanovca Nouă este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 233 locuitori. Satul Bogdanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.