Arată noutățile începînd cu...

eye 10962 Vizualizări

Cum poate fi nimicită ambrozia


Provoacă alergii severe, afectează culturile agricole și poate fi întîlnită peste tot. Vorbim despre ambrozie, o plantă alergenă care, în ultimii 10 ani, s-a răspîndit agresiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Sporirea alarmantă a cazurilor de alergii respiratorii produse de polenul de ambrozie a determinat recent și Guvernul de la Chișinău să adopte măsuri în acest sens. Astfel, ambrozia va fi introdusă în lista plantelor interzise.

Alergia la ambrozie se manifestă prin lăcrimare, strănut, congestie nazală, tuse, senzație de mîncărime în cerul gurii sau în gît și nas înfundat. Pe lîngă alergiile care le provoacă în lunile august-septembrie, în perioada de înflorire, această plantă este periculoasă și pentru culturile agricole, spun specialiștii. Pe terenurile agricole, ambrozia ocupă habitatul plantelor autohtone și le elimină de pe locurile unde cresc de obicei. Întrucît rădăcina ambroziei poate ajunge pînă la 4 metri adîncime, absorbind astfel substanțele nutritive, apa, aceasta provoacă reducerea productivității culturilor agricole.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

alergie , sanatate , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Romanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Citeşte mai departe