09 september 2020, 15:00 Health views 14177
Cum poate fi nimicită ambrozia
09 september 2020, 15:00 Health views 14177

Cum poate fi nimicită ambrozia

Provoacă alergii severe, afectează culturile agricole și poate fi întîlnită peste tot. Vorbim despre ambrozie, o plantă alergenă care, în ultimii 10 ani, s-a răspîndit agresiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Sporirea alarmantă a cazurilor de alergii respiratorii produse de polenul de ambrozie a determinat recent și Guvernul de la Chișinău să adopte măsuri în acest sens. Astfel, ambrozia va fi introdusă în lista plantelor interzise.

Alergia la ambrozie se manifestă prin lăcrimare, strănut, congestie nazală, tuse, senzație de mîncărime în cerul gurii sau în gît și nas înfundat. Pe lîngă alergiile care le provoacă în lunile august-septembrie, în perioada de înflorire, această plantă este periculoasă și pentru culturile agricole, spun specialiștii. Pe terenurile agricole, ambrozia ocupă habitatul plantelor autohtone și le elimină de pe locurile unde cresc de obicei. Întrucît rădăcina ambroziei poate ajunge pînă la 4 metri adîncime, absorbind astfel substanțele nutritive, apa, aceasta provoacă reducerea productivității culturilor agricole.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

alergie , sanatate , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.