17 aprilie 2012, 14:35 Sănătate views 6899
17 aprilie 2012, 14:35 Sănătate views 6899

A fost publicată reţeta secretă a Coca-Cola

Pentru a marca cei 125 de ani de la apariţia băuturii răcoritoare Coca-Cola, în cartierul general din Atlanta s-a filmat clipul "The Vault of the Secret Formula", prin intermediul căruia brandul dezvăluie ce a stat în spatele succesului de care s-a bucurat compania odată cu înfiinţarea sa la sfârşitul anilor 1800.

Prin intermediul clipului, fanii sunt invitaţi să afle câteva din secretele companiei, poveştile şi zvonurile care s-au conturat în jurul acestei băuturi răcoritoare care a devenit un nume de referinţă în folclorul americanilor.

În video se poate vedea cum invitaţii companiei trebuie să intre într-un seif pentru a pătrunde în lumea aparte creată în jurul brandului Coca Cola. Odată ajunşi dincolo de uşa seifului, invitaţii pot afla întreaga poveste care a dus la apariţia acestei băuturi răcoritoare, cunoscută peste tot în lume.

Deşi se spune că formula secretă ce a stat la crearea acestei băuturi a fost arsă fiind astfel distrusă pentru totdeauna, cei care ajung în acest loc pot încerca singuri diferite combinaţii de ingrediente, iar un soft le va spune dacă sunt sau nu aproape de reţeta originală a Coca Cola.

O lege adoptată în statul american Pennsylvania va permite medicilor să afle formulele chimice care au dus la crearea reţetei secrete a companiei Coca Cola. Scopul acestui act normativ constă în identificarea elementelor nocive care pot afecta organismul uman în urma consumului acestui tip de băuturi carbogazoase, în condiţiile în care acestea ar putea conţine apă contaminată cu diferite substanţe toxice, informează Montgomery Advertiser.

Cu toate acestea, cadrele medicale vor fi obligate să semneze un contract de confidenţialitate, potrivit căruia aceştia nu pot dezvălui numele elementelor nocive care pot afecta sănătatea unui individ ce bea astfel de sucuri. Mai mulţi specialişti care au studiat legea susţin că medicii pot folosi informaţiile de la producători în scopuri medicale, dar nu le pot face publice.

De partea cealaltă, oficialii companiei Coca-Cola susţin că apa folosită pentru crearea acestui tip de băutură este una sigură şi nu pune în pericol sănătatea populaţiei.

Specialiştii în nutriţie afirmă că acest tip de băuturi atacă în primul rând ficatul, provoacă stări de agitaţie, insomnii, scade imunitatea şi pot duce la apariţia obezităţii.

Dacă ne vom uita pe eticheta unei sticle de Coca Cola vom descoperi ingredintele care ne pot afecta sănătatea. Astfel, zahărul este responsabil de o multitudine de afecţiuni, de la scăderea sitemului imunitar, până la apariţia cancerului. Nutriţioniştii spun că acest ingredinte duc la apariţia diabetului, a bolilor de inimă şi a obezităţii.

Dioxidul de carbon ar putea duce la apariţia tulburărilor gastrointestinale, printre care se numără şi refluxul gastroesofagian.

Acidul fosforic , prezent şi el pe eticheta acestei băuturi răcoritoare, este responsabil de deteriorarea masei osoase. Din cauza acestui ingredint organismul va suferi un deficit de calciu, aşa că riscul subţierii oaselor este destul de ridicat.

Colorantul caramel , cunoscut şi sub numele de E150d, ar putea duce la apariţia cancerului, după cum au demonstrat studiile din domeniu. Acest ingredint este găsit în toate sucurile de tip cola. Pentru că în ultima perioadă s-au publicat numeroase studii cu privire la riscurile la care organismul uman este expus din cauza acestui aditiv alimentar, atât cei de la Coca Cola, cât şi cei de la Pepsi au declarat că vor modifica reţeta produselor şi vor elimina ingredientul.

Cofeina, considerată de unii un bun energizat, este responsabilă de apariţia insomniilor şi a palpitaţiilor. Consumată pe termen lung, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă, potrivit medicilor.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.