21 martie 2012, 14:50 Sănătate views 3322
21 martie 2012, 14:50 Sănătate views 3322

Suprimarea sentimentului de sațietate – așa acţionează gena care cauzează obezitatea

"O mutație genetică specifică este responsabilă pentru faptul că șoarecii de laborator continuă să mănînce, deși sînt deja sătui.  Oamenii au, de asemenea, această genă" - spune Anne Fonhoff citată de  Focus.

Se relatează că cercetătorii de la Centrul Medical al Georgetown University au reuşit să descopere mecanismul de acţiune al proteinei BDNF în cursul experimentelor cu șoarecii cu mutații ale genei BDNF. "Acești șoareci nu se puteau sătura – ei mîncau cu aproape 80% mai mult decît rozătoarele cu gena nemodificată" - scrie autorul.

"De obicei, gena BDNF după consumul de alimente asigură pătrunderea semnalelor chimice în hipotalamus, ceea ce provoacă sentimentul de saţietate. Dacă gena este modificată, neuronii creierului nu pot transmite semnalele emise de hormonii insulina şi leptina în zona corespunzătoare a creierului.  Șoarecii mănîncă necontrolat de mult", - relatează cercetătorii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
1269 locuitori

Jora de Jos este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1269 de oameni. Satul Jora de Jos a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.