12 mai 2017, 14:15 Sănătate views 3102
Pachetul alimentar pentru donatorii de sînge - modificat
12 mai 2017, 14:15 Sănătate views 3102

Pachetul alimentar pentru donatorii de sînge - modificat

Conținutul pachetului alimentar oferit donatorilor de sînge a fost modificat.

Alimentele au fost identificate în cadrul unui grup de lucru, iar noile produse vor fi distribuite donatorilor din luna octombrie, 2017.

Noul pachet alimentar va include patru produse naturale, fără aditivi alimentari sintetici. Donatorii vor primi cîte un litru de suc fără adaos de zahăr, din struguri, mere sau mere și struguri. Dintre produsele bogate în proteine, pachetul alimentar va conține 300 de grame de carne înăbușită sau 160 de grame de pește natural în suc propriu.

De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. Noul set va include și o conservă de legume bogate în vitamine. În total, pachetul alimentar va conține cel puțin 80 de grame de proteine și 1500 de calorii, necesare pentru recuperarea unei persoane după donarea sîngelui.

Noul pachet alimentar va costa 100 de lei, dublu față de cel în prezent.

În prezent, pachetul alimentar conține suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat.

Donatorii de sînge primesc pachete alimentare din 2009. Alimentele sînt procurate în cadrul licitațiilor publice de către Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui.

Peste 79 de mii de donări de sînge au fost efectuate, anul trecut, în Republica Moldova.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

produse , donator

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.