06 octombrie 2011, 16:01 Sănătate views 4863
06 octombrie 2011, 16:01 Sănătate views 4863

Sportul ajută la tratamentul sindromului de oboseală cronică

Sindromul oboselii cronice a primit recent statutul de maladie, care este caracterizată ca o stare îndelungată de oboseală mintală şi fizică. Simptomele sindromului oboselii cronice sînt concentraţia scăzută, tulburări de memorie şi de somn, oboseală constantă, imunitate scăzută şi chiar dureri articulare şi musculare.

Astăzi în lume 17 milioane de oameni sînt diagnosticaţi cu sindromul oboselii cronice. În ciuda simplităţii aparente a maladiei, medicii încă nu pot determina cu exactitate cauza acesteia şi găsi metode eficiente de tratament.

Pînă în prezent, singurul tratament a fost considerat micul exerciţiu fizic în combinaţie cu reglare psihologică, însă aceste metode nu au fost suficient de eficace.

Cercetătorii britanici de la Kings College din Londra au efectuat un studiu cu participarea a mai mult de 600 de voluntari care suferă de sindromul oboselii cronice. Rezultatele au arătat că vă pot salva de la sindromul oboselii cronice activităţile fizice mărite, inclusiv sportul. Participanţii la testare, care conform sfatului medicilor s-au implicat în sport cu sarcinile constant mai mari, au depăşit boala mult mai rapid şi mai eficient, decît cei, care s-au comportat pasiv şi au încercat să se odihnească mai mult.

Oamenii de ştiinţă continuă investigaţiile lor pentru a confirma rezultatele  şi a elabora metode eficiente de tratament a sindromului oboselii cronice.

 

Sursa: ecology.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.