Arată noutățile începînd cu...

eye 12314 Vizualizări

Doi sportivi moldoveni vor debuta în boxul profesionist pe 27 februarie


Maxim Răilean şi Igor Moşneguţa sînt primii sportivi din ţara noastră, care au primit licența de boxer profesionist de la Federația de Box din Moldova şi pe data de 27 februarie, în or. Harkiv (Ucraina), ei vor debuta în boxul profesionist.

De remarcat faptul că Maxim Răilean și Igor Moşneguţa, după ce au primit licențele de boxeri profesionişti de la Federația de Box din Moldova, au semnat contracte cu Compania promoțională IBC Promotions, care a primit anterior prima licență de promoter al Federației de Box din Moldova în țara noastră.

Acest document îi dă dreptul de a organiza competiții sportive de box sub jurisdicția Federației de Box din Moldova, în limitele teritoriale ale republicii, cu respectarea obligatorie a prevederilor legislației în vigoare și a normelor stabilite de Federația de Box din Moldova privind boxul profesionist.

Este cunoscut faptul că Federația de Box din Moldova este singura structură din țara noastră, autorizată să administreze boxul ca sport. Departamentul Profesional de Box este responsabil de organizarea și dezvoltarea boxului profesionist în Moldova, are inclusiv, printre altele, autoritatea de a emite licențe pentru boxeri, cluburi, promotori, supervizori, arbitri și referee.

Scopul principal al Companiei IBC Promotions este de a promova boxeri talentați atît în Republica Moldova, cît și în străinătate, de a educa campioni mondiali pentru cele mai prestigioase versiuni ale boxului.

Cuvinte cheie:

box , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Secăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe