Mergi spre compartimentul: Muzica
23 iulie 2016, 16:27 Muzica views 5713
Cor din Moldova, medaliat la Concursul Internaţional de Muzică Sacră
23 iulie 2016, 16:27 Muzica views 5713

Cor din Moldova, medaliat la Concursul Internaţional de Muzică Sacră

Corul de Tineret „Elefteria" din Moldova a obţinut două medalii de bronz, în categoriile „Cor mixt" şi „Cor de cameră" la cel de-al 34-lea Concurs Internaţional Coral de Muzică Sacră, organizat de către Societatea Corală „Armonia". La concurs au participat 18 coruri din mai multe ţări ale Europei, din SUA, Canada şi Grecia. Corul „Elefteria" a fost creat pe lângă Societatea de Cultură Greacă „Elefteria" (diaspora greacă) din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al conducătorilor corului, acesta a fost creat la 1 octombrie 2013. Timp de doi ani corul a participat cu succes la evenimentele organizate de către Societatea de Cultură Greacă, evenimente consacrate sărbătorilor religioase şi naţionale ale Greciei. De asemenea, corul a participat la concertul dedicat şedinţei Lărgite a Consiliului Coordonator al Periferiei a 5-a a Consiliului Mondial al Grecilor.

Din repertoriul Corului de Tineret „Elefteria" fac parte lucrări populare, religioase şi clasice în limbile greacă şi română, dar şi în alte limbi. Corul „Elefteria" este un participant fidel al festivalurilor etnoculturale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.