30 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 880
Publicat în Monitorul Oficial: Cît vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit
30 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 880

Publicat în Monitorul Oficial: Cît vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor/ grupelor cu program prelungit aprobat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a fost publicat în Monitorul Oficial, notează Noi.md.

Potrivit MEC, documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit.

Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei.

Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.

Spre deosebire de documentul anterior, noul regulament propune, cu titlu de recomandare, o metodologie de calcul a salariului pentru funcția de cadru didactic/asistent didactic în cadrul claselor și grupelor cu program prelungit. Plățile vor fi gestionate doar prin contul trezorerial al instituției.

Documentul poate fi consultat aici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.