23 ianuarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 1061
Platon: ”Stamate nu a susținut modificarea Legii Procuraturii care-i va permite lui Litvinenco să devină Procuror General
23 ianuarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 1061

Platon: ”Stamate nu a susținut modificarea Legii Procuraturii care-i va permite lui Litvinenco să devină Procuror General

Omul de afaceri Veaceslav Platon a venit cu un comentariu privind demisia răsunătoare a Olesei Stamate din funcția de președintă a Comisiei juridice numiri și imunități.

Cuvintele sale sînt citate de unimedia.info, scrie point.md

„Deci, care e motivul demisiei Olesei Stamati din funcția de președinte al Comisiei juridice din Parlament? Conform informațiilor mele, la ședința fracțiunii de la Președinție, grupul lui Recean, la care a aderat Litvinenco, a început a promova încă o modificare, deja a suta, a Legii cu privire la Procuratură. În speță, aceștia doreau retragerea din lege a cerinței față de candidatul la funcția de Procuror General cu privire la implicarea acestuia, în ultimii trei ani, în activitatea formațiunilor politice. Asta se făcea special pentru Litvinenco. O altă parte a fracțiunii, pe care o susține Maia Sandu, aspiră la un procuror romîn. Stamate s-a indignat. Nu se permite ajustarea legilor pentru un om concret. Cu atît mai mult, numirea unei figuri angajate politic. Cineva a propus chiar, mai în glumă, mai în serios, ca o condiție la selectarea Procurorului General, specificată în lege, că numele acestuia să înceapă cu „L” și să se termine cu „nenco”. Dar Stamate a pierdut această dezbatere și și-a anunțat demisia. E de mirare că cineva din PAS încă mai are principii”, a scris Platon pe canalul său de Telegram.

După cum s-a anunțat anterior, președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a anunțat că renunță la funcția de președinte al Comisiei începînd cu 1 februarie.

Ea a declarat că decizia sa se datorează dorinței sale de a se concentra mai mult pe creația legislativă și de a dedica mai mult timp copiilor și familiei. Stamate subliniază importanța unui sistem judiciar obiectiv și profesionist în interesul cetățenilor și își exprimă încrederea în succesul reformelor inițiate.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.