18 iulie 2013, 10:19 Realitatea moldovenească views 8949
18 iulie 2013, 10:19 Realitatea moldovenească views 8949

Eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră, reluată în cel mult o lună


Foto: trm.md

Preşedintele României, Traian Băsescu, care se află astăzi într-o vizită oficială la Chişinău, a dat asigurări că problema permiselor de mic trafic s-a rezolvat şi eliberarea acestora va fi reluată în cel mult o lună. Anunţul a fost făcut, la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am avut obligaţia să trecem la permise cu date biometrice. Nu e vorba de o simplă eliberare de permis. Procesarea datelor personale ale cetăţenilor are un regim ceva mai complicat. S-a rezolvat problema și deja sunt la tipărit, iar în maximum o lună se reia eliberarea permiselor. Să nu credeţi că suntem mai puţin birocratici. Un sânge avem", a declarat Traian Băsescu.

Consulatele României din Republica Moldova nu mai eliberează permise de mic trafic la frontieră din toamna anului 2012. Problema a fost discutată la 18 iunie curent la București, în cadrul primei reuniuni a Comisiei comune pentru integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova şi a celui din România.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Romania , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.