18 july 2013, 10:19 Moldovan reality views 8927
18 july 2013, 10:19 Moldovan reality views 8927

Eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră, reluată în cel mult o lună


Foto: trm.md

Preşedintele României, Traian Băsescu, care se află astăzi într-o vizită oficială la Chişinău, a dat asigurări că problema permiselor de mic trafic s-a rezolvat şi eliberarea acestora va fi reluată în cel mult o lună. Anunţul a fost făcut, la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am avut obligaţia să trecem la permise cu date biometrice. Nu e vorba de o simplă eliberare de permis. Procesarea datelor personale ale cetăţenilor are un regim ceva mai complicat. S-a rezolvat problema și deja sunt la tipărit, iar în maximum o lună se reia eliberarea permiselor. Să nu credeţi că suntem mai puţin birocratici. Un sânge avem", a declarat Traian Băsescu.

Consulatele României din Republica Moldova nu mai eliberează permise de mic trafic la frontieră din toamna anului 2012. Problema a fost discutată la 18 iunie curent la București, în cadrul primei reuniuni a Comisiei comune pentru integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova şi a celui din România.

 

Sursa: trm.md

Keywords:

frontiera , Romania , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2861 locuitori

Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.