10 aprilie 2013, 09:41 Realitatea moldovenească views 8087
10 aprilie 2013, 09:41 Realitatea moldovenească views 8087

Peste 600 de localități din Republica Moldova riscă să fie inundate

Peste 600 de localități din Republica Moldova riscă să fie inundate. Este opinia reprezentanților Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale și a agenței ”Apele Moldovei”, informează Moldnews.

La fel ca acum doi ani, ruperea digurilor pentru întreținerea cărora se alocă surse financiare insuficiente pot provoca inundarea localităților.

Potrivit declarației șefului agenției ”Apele Moldovei”, Marin Adam făcută pentru publicația Timpul, în prezent sunt efectuate lucrări de renovare a digurilor estimate la peste 50 milioane de lei. Acești bani însă vor fi suficienți doar pentru renovarea unei porțiuni de dig de doar 40-50 de km. Conform funcționarului vor fi renovate digurile în Ştefan-Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Şerpeni, Puhăceni, iar pe porţiunea de pe Prut vor fi renovate digurile în Cantemir, Leuşeni, Goteşti.

Amintim, în urma indundațiilor din 2010 cîteva sate de pe malul rîului Prut au fost acoperite de ape, iar două persoane și-ai pierdut viața. Potrivit autorităților, inundațiile au fost provocate de bursuci și vulpi, care și-au făcut vizuini în diguri.

Cuvinte cheie:

inundatie , localitati , Nistru , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.