29 octombrie 2019, 16:15 Realitatea moldovenească views 2952
Un pensionar a declarat greva foamei în semn de protest împotriva condițiilor la Spitalul Oncologic
29 octombrie 2019, 16:15 Realitatea moldovenească views 2952

Un pensionar a declarat greva foamei în semn de protest împotriva condițiilor la Spitalul Oncologic

Protest în fața Guvernului. Un bărbat se plînge că a ajuns să stea de o săptămînă în stradă, pentru că medicii de la Institutul Oncologic nu i-ar fi asigurat condiții mai bune atunci cînd a fost spitalizat.

El spune că a intrat în greva foamei și în semn de protest nu va mînca 40 de zile. De partea cealaltă, directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, susține că, de fapt, bărbatului i s-au oferit toate condițiile, însă acesta a refuzat spitalizarea.

Ion Cernei are 70 de ani și a fost diagnosticat cu cancer pulmonar acum două luni. Astfel, bărbatul a fost spitalizat la Institutul Oncologic pentru tratament.

„Două luni mă poartă pe drumuri. Am stat de două ori în spital. Cu chiu cu vai mi-au așternut patul, dar fără pernă. Cînd m-am lungit, m-am ales cu capul în jos și cu picioarele în sus. Așa sînt paturile. După asta m-am liniștit eu un pic și zic: trebuie să o „pișc" cît nu-i tîrziu", se plînge protestatarul.

De partea cealaltă, directoarea Institutului afirmă că bărbatul a fost spitalizat, însă a refuzat să stea sub supravegherea medicilor.

„În secția oncologie medicală, pacientul a solicitat să fie salon de unu. Nu a rămas mulțumit de faptul că urma să fie spitalizat cu alți pacienți în salon pentru a se trata. A refuzat atunci tratamentul. Ulterior, acestuia i s-a propus să fie transferat în altă secție pentru a schimba circumstanțele. Pacientul a fost transferat la altă secție, i s-a spus că secția este cu condiții mai bune, cu reparație și i s-a oferit un salon de trei pacienți, la care acesta iarăși a zis că unica condiție va fi spitalizarea în salon de unu. În institut sînt toate condițiile necesare pentru a se trata. Cu regret, pacientul a zis hotărîtor că el nu rămîne în staționar și a plecat fără să fie care incidente", a explicat directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

greva , Institutul Oncologic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.