07 septembrie 2012, 09:23 Realitatea moldovenească views 4276
07 septembrie 2012, 09:23 Realitatea moldovenească views 4276

„Voievod” solicită autorităților să interzică marșul unioniştilor din 16 septembrie

Mișcarea de tineret „Voievod” îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase provocați și să renunțe la marșul unioniştilor din Chișinău, preconizat pentru 16 septembrie curent. Totodată, mișcarea se arată indignată de faptul că autoritățile tac și solicită interzicerea marșului îndreptat împotriva independenței și suveranității Republicii Moldova.

Potrivit liderului mișcării, Nicolae Pascaru, atît evenimentele de la Cahul, cît și cele de la Bălți, au demonstrat că întrunirile de acest gen nu se organizează pentru promovarea ideii unioniste, ci reprezintă, de fapt, o provocare și „spectacol de prost gust, dirijat din afara țări”. „Acești tineri încalcă Constituția, duc o idee antistatală și asta trebuie să-i îngrijoreze pe toți care trăiesc și iubesc această țară, iar Platforma Acțiunea-2012 face parte dintr-un spectacol mai mare, dintr-un scenariu îndreptat împotriva statalității Republicii Moldova, împotriva ordinii și liniștii acestei țări”, a declarat Pascaru.

După cum a mai menționat liderul „Voievod”, la fel ca pe 5 august, la Bălți, membrii mișcării vor participa la manifestațiile din 16 septembrie în calitate de observatori, fără a se implica activ. Totodată, Pascaru a chemat organizatorii să protesteze pașnic, iar contra-manifestanții să nu recurgă la violențe, deoarece, spune el, „tinerii induși în eroare nu-și dau seama de spectacolul în care sînt implicați”. „Întotdeauna am pledat împotriva organizării unor asemenea manifestații și în continuare solicităm autorităților să interzică aceste marșuri antistatale, pentru că democrația nu prevede distrugerea statului Republica Moldova și aceasta nu are nimic cu dreptul la libera exprimare”, a conchis Nicolae Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , mars , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.