12 iunie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 8374
Plahotniuc, întrebat cum are de gînd să facă alianță cu PAS și PPDA
12 iunie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 8374

Plahotniuc, întrebat cum are de gînd să facă alianță cu PAS și PPDA

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, își dorește ca rezultatul alegerilor din capitală să le influențeze și pe cele din toamna acestui an, iar „Moldova să rămînă o țară proeuropeană".

Politicianul a fost întrebat cum intenționează PD să formeze o coaliție proeuropeană după alegerile parlamentare, avînd în vedere refuzul PAS și al Platformei „DA" de a face front comun cu democrații. Drept răspuns, Plahotniuc a menționat că lucrurile se vor clarifica după alegeri.

„Eu, dacă aș fi în opoziție în locul lor, tot așa aș spune pînă la alegeri. Ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Ce opoziție ar mai face PAS și PPDA dacă ar admite măcar o alianță cu PDM înainte să între în alegeri? Și-ar pierde automat o parte din electorat. Deci, ei fac corect politic cînd spun că nu vor face alianță cu PDM. Ce va fi după alegeri, deja haideți să nu anticipăm, să vedem rezultatele și să discutăm atunci. La acest moment avem partide de opoziție și partide de la guvernare, ele nu trebuie amestecate, pentru că riscăm să inducem confuzie în rîndul electoratului și asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta. Ce vreau doar să remarc acum, e poziția foarte salutară a unor reprezentanți ai diplomației occidentale, acreditați în Republica Moldova, care au venit cu un mesaj în care conturează o perspectivă comună pentru partidele democrate și proeuropene, imediat după alegerile parlamentare din toamnă", a explicat Plahotniuc în cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md.

Totodată, democratul a respins ipoteza precum că principalii beneficiari ai sistemului mixt de vot vor fi socialiștii. Dimpotrivă, alegerile pe circumscripții uninominale îi dezavantajează pe socialiști, susține Plahotniuc.

„Alegerile generale nu se desfășoară în Chișinău, dar în toată țara. Am avut 10-12 localități în care am avut alegeri anticipate în ultimele luni, în toate socialiștii au pierdut! La fel se va întîmpla și în Chișinău, socialiștii nu vor avea nici pe departe scorul din alegerile recent încheiate. Din nou, ca și în cazul altor speculații, unii se pronunță înainte pe chestiuni care țin mai mult de imaginație, de neînțelegerea unor lucruri, decît de realitate. Pe urmă vine realitatea și îi pune cu picioarele pe pămînt. Eu înțeleg că unora nu le place mixtul pentru că nu au filiale în teritoriu, nu au oameni în țară, au echipă doar în Chișinău. Dar alegerile generale sînt pentru toată țara, ele trebuie să aducă în Parlament oameni din întreaga țară, nu doar oameni din Chișinău. Ce reprezentativitate are un partid care are doar echipă în Chișinău? Are strict o reprezentativitate locală și atît", a argumentat liderul PDM.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , alianta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.