04 ianuarie 2018, 10:53 Realitatea moldovenească views 7928
Dările de seamă privind calcularea poliţei medicale într-un raport unificat
04 ianuarie 2018, 10:53 Realitatea moldovenească views 7928

Dările de seamă privind calcularea poliţei medicale într-un raport unificat

De la începutul anului curent, angajatorii vor prezenta dările de seamă privind calcularea poliţei de asigurare medicale într-un raport unificat.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, raportul va conţine darea de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate.

Astfel, informaţia privind modificarea relaţiilor de muncă şi suma primelor calculate şi reţinute vor fi prezentate lunar Serviciului Fiscal de Stat, până la data de 25 a lunii imediat următoare.

Totodată, în cazul în care angajaţii sînt află în concediu medical pînă la data prezentării formularului unic, angajatorul este obligat să furnizeze informaţia prin intermediul serviciului electronic, Declaraţia CNAM sau pe suport de hârtie la agenţiile teritoriale şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Formularul trebuie să conţină informaţii exclusiv despre angajare.

Pentru luna decembrie a anului trecut, angajatorii vor prezenta rapoartele pînă pe 9 ianuarie 2018 inclusiv.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

polita de asigurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.