23 mai 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 5162
Spitale din ţară verificate de o comisie ministerială
23 mai 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 5162

Spitale din ţară verificate de o comisie ministerială

62 de spitale din ţară sunt evaluate de către o comisie a Ministerului Sănătăţii. Specialiştii urmează să stabilească în ce măsură instituţiile medicale sunt pregătite să facă faţă în cazul unor situaţii excepţionale. Rezultatele controalelor vor fi anunţate la începutul lunii octombrie.

Comisia evaluează instituţiile medicale în funcţie de 151 de parametri, care se referă la durabilitatea clădirilor, calitatea materialelor de construcţie folosite şi gradul de uzură a încăperilor. De asemenea, sunt verificate reţelele inginereşti, sistemele de protecţie împotriva incendiilor şi posibilităţile de gestionare a deşeurilor medicale.

Membrii comisiei examinează şi capacităţile personalului medical de a face faţă unor eventuale situaţii excepţionale.

Verificările sunt efectuate în cadrul unui proiect finanţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. O evaluare similară a fost făcută şi în 2010, în 61 de instituţii medicale. Atunci, experţii au constatat că 41 de spitale au un grad mediu de rezistenţă. Totodată, jumătate dintre instituţii aveau reţele electrice şi apeducte uzate în proporţie de 70 la sută. În acelaşi timp, mai puţin de jumătate dintre spitale erau conectate doar la o sursă de energie electrică sau nu aveau generatoare electrice, iar majoritatea nu dispunea nici de un sistem de stingere a incendiilor.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.