23 ianuarie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 6568
ACC face recomandări privind utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate
23 ianuarie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 6568

ACC face recomandări privind utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate

Furnizorul de apă din capitală recomandă revenirea la practica anilor '90 în procesul de exploatare a buteliilor cu gaze lichefiate. Mai exact, furnizorul propune restabilirea activităţii staţiilor de depozitare şi îmbuteliere a gazelor. Solicitarea vine în contextul deflagraţiei produse pe 9 ianuarie, într-un local din apropierea Pieţei Centrale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău", staţiile de depozitare şi de îmbuteliere a gazelor urmează să exercite funcţia de control şi de monitorizare a stării tehnice a buteliilor, inspectări exterioare şi interioare, încercărilor hidraulice la presiunea de probă.

ACC consideră necesar ca în sarcina Inspectoratului Principal de Stat pentru supravegherea tehnică a obiectelor industriale periculoase şi a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să fie restabilită exercitarea funcţiei de control şi supraveghere tehnică a activităţii staţiilor de depozitare şi îmbuteliere a gazelor.

Ca urmare a deflagraţiei din 9 ianuarie, într-un local din apropierea Pieţei Centrale, aproape 20 de persoane au avut nevoie imediată de ajutorul medicilor. Ulterior, trei persoane care au avut de suferit din urma exploziei s-au stins din viaţă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , avertizare , gaz , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.